Comenzi telefonice:
Orar:
JAPANESE WHISKY
Japonia s-a impus in ultimii ani pe harta whisky-ului mondial mai ales datorita premiilor acordate si mai ales prin caracterul foarte parfumat al acestor malt-uri. A capatat porecla de “the land of the rising sun(tory)”. Cei doi piloni ai industriei japoneze de whisky, Suntory si Nikka, datoreaza ascensiunea lor unui singur om Masataka Taketsuru, omul care a studiat in Scotia stiinta distilarii de whisky, a lucrat in distilerii si a adus inapoi in Japonia aceasta arta.
SINGLE MALT
Pentru a purta denumirea de single malt un whisky trebuie sa indeplineasca 3 criterii stricte. Sa fie distilat numai din orz maltat,sa fie produs intr-o singura distilerie si sa fie maturat in butoaie de stejar minim trei ani de zile. Principalele zone de whisky din Scotia sunt 5 si anume:Lowlands, Highlands, Speyside, Islands si Islay.
BLENDED WHISKY
Blended whisky este cel mai raspandit whisky din lume ocupand peste 90 % din piata de profil globala si este un amestec de single malt-uri si grain whisky-uri. Single malt-ul este un whisky din orz maltat apa si drojdie iar grain whisky este un distilat din mai multe cereale, maltate sau nu ,fara gust sau arome ,doar de volum ,cu o concentratie alcoolica de peste 90% abv. Aceste blenduri au adus faima Scotiei ca cel mai mare producator de whisky din lume.
IRISH WHISKY
Irlanda a fost primul lider pe piata de whisky si dupa unii leaganul distilariilor in Europa. Tainele acestui procedeu au fost aduse de catre calugarii Sfantului Patrick, patronul spiritual al Irlandei. Prima distilerie atestata oficial a fost Bushmills in Irlanda de Nord. Irlanda a pierdut suprematia in favoarea Scotiei odata cu razboiul de independenta fata de Anglia si in mare masura datorita prohibitiei din America.
AMERICAN WHISKY
Whiskey American inseamna in primul rand bourbon plus inca ceva pe langa. Iar bourbon inseamna Kentucky. Un whiskey American trebuie sa contina cel putin 51% porumb, trebuie maturat cel putin 2 ani in butoaie NOI de stejar si este intotdeauna de culoare naturala. Butoaiele folosite sunt din stejar american si sunt arse pe interior pe mai multe grade de ardere iar acest lucru imprima un gust si o aroma de vanilie whiskey-ului American.
CANADIAN WHISKY
Desi impartaseste anumite caracteristici cu whisky-ul scotian si bourbon-ul, whisky-ul canadian are un stil propriu datorita unei productii unice si a unor influente uneori subtile, alteori evidente de malt. Daca perioada prohibitiei aproape a omorat whisky-ul American a ajutat distileriile canadiene sa prospere.
VODKA
Vodka - deși o băutură simplă la prima vedere - provocarea sa este mult mai subtilă decât numele său extrem de popular. Sub învelișul său aparent inodor, stă o lungă istorie, cu arome și infleunțe dintre cele mai diverse, fiecare punându-și amprenta asupra a ceea ce astăzi numim calitate.
GIN
Ginul - este o băutură alcoolică îmbogățită cu aroma inconfundabilă a ienupărului. Dar în spatele acestei simplități stă una dintre cele mai complexe, populare și apreciate băuturi din lume, cu o istorie de peste câteva sute de ani. Nu ne credeți? Încercați-l!
TUICA
Țuica este o băutură alcoolică tradițională românească obținută prin fermentarea și distilarea prunelor.
PALINCA
Pălinca este o băutură alcoolică tradițională românească, obținută exclusiv prin fermentarea alcoolică și distilarea unui fruct cărnos sau a unui amestec de fructe ori a unui marc de fructe, sau a unui suc din acest fruct ori dintr-un amestec de fructe.
TEQUILA
Dacă asociați tequilla doar cu shot-urile, atunci este timpul să vă luați un răgaz pentru a gusta cu adevărat această băutură. Produsă în Mexic, din trestie de zahăr, tequilla este o băutură remarcabilă din prisma nuanțelor și a alcoolului brut care îi caracterizează postgustul. Secretul acestei băuturi este aroma unică de agavă albastră – planta care îi conferă savoare unui echilibru perfect între gustul fructat, piperat și înțepător.
ROM
COGNAC
Recunoscut timp de secole pentru rafinamentul său distinctiv printre alte băuturi, Cognac-ul este recunoscut unanim drept cea mai fină băutură distilată din struguri. Calitățile sale inconfundabile, precum fructuozitatea, subtilitatea buchetului și căldura emanată cu fiecare strop, fac din această băutură regina complexă și multi-fațetată a băuturilor maturate.
VINARS
Vinarsul este un distilat de vin obtinut prina ceasi metoda ca si Cognac-ul. Denumirea romaneasca "vinars" este originara din Transilvania, unde a aparut ca o copiere a denumirii germane Weinbrand, cuvant care este compus din cuvintele vin + ars. In Transilvania, cuvantul "ars" înseamnă și "distilat", adică supus incalzirii în alambic. In multe tari, aceasta bautura este numita " Brandy ", o prescurtare de la termenul englez brandywine.
BRANDY
ARMAGNAC
Armagnac-ul este cel mai vechi distilat din Franta, obtinut prin distilarea vunului alb din regiune Gascinia, a aparut in secolul XV. Doar bautura provenita din aceasta regiune a Frantei poate folosi denumirea de Armagnac. Se produc trei tipuri de armagnac, în trei regiuni diferite: Bas-Armagnac (în vest), Tenareze (în centru), Haut – Armagnac.
VIN IMPORT
VIN ROMANESC
VIN SPUMANT
SAMPANIE
ALTELE
CREMA DE LICHIOR
LICHIOR FRUCTE
LICHIOR PLANTE
PUREE
SIROPURI
TOPPING
BERE IMPORT
RTD
BITTER
VERMOUTH
APA CARBOGAZOASA/NECARBOGAZOASA
CAFEA
Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi de-a lungul istoriei și băută în cantități moderate, poate genera efecte benefice asupra organismului. Este recunoscută pentru aroma sa specifică și pentru efectul energizant pe care îl oferă organismului în urma consumului.
DIVERSE
ENERGIZANTE
SUCURI
CEAI
Pozele afisate pe site au caracter informativ
1l/15%
A fost prima băutură din gama Martini, apărută în anul 1860, devenind în scurt timp unul dintre cele mai premiate vinuri aromatice. Foarte parfumat, cu un gust dulce-amar datorat esenţelor din plante, Martini Rosso devine o companie revigorantă.