" Este un vin cu aroma bogata, veche si viguroasa, precum era cetatea al carei nume il poarta"
Tip: demisec
An de productie: 2013
Regiune:Colinele Dobrogei
Medaliat cu Aur - Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului "Bachus" – Vrancea 2014
Soi: 40% Merlot 30% Fetească Neagră 30% Cabernet Sauvignon
Alcool: 13%
Origine: Ferma Horia, comuna Horia, Jud. Constanţa.
Tipul terenului: Kastanoziom tipic, proxicalcaric cu textură lutonisipoasă.
Recoltarea: Manual, în lădiţe, sfârșitul lunii Septembrie, sfarsitul lunii Octombrie.
Temperatură de servire: 16-18°C.
Culoare: Rosu Rubiniu
Note de degustare: Arome proaspete de visine, cirese si fructe de padure. Echilibrat, catifelat cu tanini rotunzi, pastrand aromele fructelor rosii cu un final persistent.
Recomandări culinare: Preparate din carne rosie, friptura si vanat.